Inboedelverzekering

Waarom een inboedelverzekering?
afb_136_89633

Bijna iedereen onderschat de waarde van zijn inboedel. Ga maar eens na welke apparaten er allemaal in uw huis staan. Om nog maar niet te spreken van uw meubels, kleding, uw CD- en DVD-verzameling, antiek en spullen met emotionele waarde...

De inboedelverzekering dekt schade die veroorzaakt wordt door brand, rook, roet, storm, inbraak, diefstal, waterschade, aanrijdingen en vandalisme.
De woonplaats, waarde van de goederen en het type woning zijn bepalend voor de vorm van het contract van de inboedelverzekering.

Het is belangrijk om bij het afsluiten van de verzekering de reële waarde van uw inboedel aan te geven. Als het verzekerde bedrag te laag is, loopt u het risico onderverzekerd te zijn. Bij onderverzekering loopt u het risico maar een deel van het schadebedrag uitgekeerd te krijgen.

Om de hoogte van uw inboedelverzekering te bepalen kunnen wij gezamelijk met u gebruik maken van diversen hulpmiddelen.  Ook kunnen we uw inboedel altijd laten taxeren door een expert.

Wij helpen u graag verder met het zoeken naar een inboedelverzekering die past bij de wensen die u heeft.

TIP: Tegenwoordig zijn er inboedelverzekeringen die een All Risk dekking bieden. deze premie is in veel gevallen ook nog lager dan de premie van een reguliere inboedelverzekering.

Leuk om te lezen:
In een onderzoek van de consumentenbond over de beste inboedel en opstalverzekering kunt u hier zien hoe de belangerijkste verzekeraars van Nederland scoren. Omdat het verzekeren van iedere opstal of inboedel anders is, afhankelijk van de ligging, rietgedekt of met een houten verdiepingsvloer, kortingsafspraken met verzekeraars etc. kan ons advies afwijken van de test resultaten van de consumentenbond.